Haalbaarheidsonderzoek/constructieberekening scope 12 zonnepanelen op dakconstructies

Het plaatsen van zonnepanelen op bestaande dakconstructies is een duurzame keuze die niet alleen bijdraagt aan milieubewustzijn maar ook aan kostenbesparing op lange termijn. Voordat deze groene energiebron geïnstalleerd kan worden, is een grondig haalbaarheidsonderzoek van essentieel belang. In deze blog verkennen we het belang van haalbaarheidsonderzoeken, met specifieke aandacht voor Scope 12, waarbij de draagkracht van het dak centraal staat.


1. Doel van het haalbaarheidsonderzoek: Een haalbaarheidsonderzoek voor zonnepanelen op dakconstructies heeft als doel de geschiktheid van het dak te beoordelen voor de installatie van zonnepanelen. Hierbij wordt gekeken naar diverse factoren, waaronder draagkracht, oriëntatie en de impact op de constructie.

2. Wanneer scope 12 nodig is: Scope 12 is van toepassing wanneer er 50 of meer zonnepanelen op het dak worden geplaatst. De belasting op het dak t.g.v. zonnepanelen (inclusief onderconstructie en ballast) neemt dan namelijk aanzienlijk toe.

Haalbaarheidsonderzoek en draagkrachtanalyse: Bij Mijn Constructeur begrijpen we het belang van een gedegen haalbaarheidsonderzoek, met inachtneming van Scope 12 wanneer nodig. Onze expertise stelt ons in staat om een grondige draagkrachtanalyse uit te voeren, waarbij we specifiek rekening houden met het aantal zonnepanelen en indien nodig versterkingsmaatregelen voorstellen.


Als u overweegt om zonnepanelen op uw dak te plaatsen en een haalbaarheidsonderzoek wilt laten uitvoeren, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om u te voorzien van een gedetailleerd rapport dat de haalbaarheid van uw project nauwkeurig beoordeelt.

0

Scroll naar boven